• Home
  • Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Hieronder staat de werking van de website in 6 stappen uitgelegd.
Komt u er onverhoopt toch niet uit? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Basisregistratie

Om mee te kunnen bieden moet u zich éénmalig registreren. Indien gewenst kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent van aankomende verkopen.

  • U klikt op de knop registreren op de site. Vervolgens vult u uw gegevens in en u kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. U ontvangt van ons direct een e-mail ter bevestiging. Zodra u bevestigt, bent u geregistreerd.

Zoeken naar kavels

Waarschijnlijk heeft u al een object op het oog. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kavels te vinden:

  • bekijk de kavels per verkoop in de verkoopkalender;
  • gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina, of;
  • kavels waarop u heeft geboden of die door u als favoriet zijn aangemerkt zijn, indien ingelogd, terug te vinden bij 'Kavels volgen'.

Biedtoegang(optioneel)

U heeft het object gevonden en wilt graag bieden! Naast de registratie en de legalisatie kan het zijn dat er toestemming gevraagd wordt om deel te kunnen nemen. Dit ziet u in de balk met knop “Aanvragen”
Na aanvraag ontvangt u van ons een e-mail met instructies.

Het object bezichtigen

Wilt u het object bezichtigen? Meestal is dit mogelijk. Bij elke kavel staat aangegeven wanneer de kijkdagen plaatsvinden. Vanzelfsprekend kunt u een object ook bezichtigen voor u zich registreert, in dat geval kunt u zich melden bij de desbetreffende makelaar.

Zorg er voor dat u altijd de veilinginformatie van het object en de objectinformatie goed bestudeerd voordat u deelneemt aan de veiling.

Het verkoopproces: Opbod

De kavels worden afhankelijk van de verkoop enkele minuten tot enkele dagen per opbod aangeboden. Start- en sluitmoment van het opbodproces staan vermeld bij het te verkopen object. Het uiteindelijk te betalen bedrag is het hoogste bod plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW.

Indien een kavel ook wordt afgeslagen staat er plokgeld vermeld. Dit bedrag wordt na gunning van het kavel uitgeloofd aan de hoogste bieder bij opbod.

Het verkoopproces: Afslag

Controleer vooraf goed of een kavel alléén per opbod, of per opbod en afslag (executieveiling) verkocht gaat worden.

Tijdens de afslag zakt in enkele minuten tijd de teller naar beneden. Degene die dan op ‘mijn’ drukt is de hoogste bieder voor het bedrag waar de teller op stond toen koper op ‘mijn’ drukte (zie biedprotocol), plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW. Wanneer er tijdens de afslag niet wordt gemijnd, is de hoogste bieder in het opbodtraject de hoogste bieder.

Gunning door verkoper en definitieve verkoop

Na afloop van de online verkoop start de periode van recht van beraad c.q. gunning (normaliter 3 werkdagen). Verkoper bepaalt uiteindelijk of het kavel wordt gegund.

De bieder aan wie gegund wordt ontvangt daarvan binnen genoemde periode bericht en is daarmee de koper. Binnen 3 werkdagen na de gunning ondertekent de koper het koopcontract en het notarieel transport vindt uiterlijk zes weken na gunning plaats.


Klik hier voor meer informatie en om direct naar het biedprotocol te gaan.

Biedprotocol _Legaliseren registratieverklaring _Hoe werkt het

Verkoopkalender _Over NVV _Toezicht

Vastgoed aanbieden _Publicaties _Partners


FBTwitter LinkedInYoutube insta