- Home
- FAQ: Veelgestelde vragen
FAQ: Veelgestelde vragen
Over ons
Wie is nationalevastgoedveiling.nl? / Wat doet nationalevastgoedveiling.nl?Nationalevastgoedveiling.nl is een onafhankelijk online verkoopplatform voor het veilen van verschillende soorten vastgoed. Het platform is toegankelijk voor alle partijen (makelaars, notarissen, vastgoedprofessionals, particulieren) om vastgoed aan te bieden. Het betreft hier vastgoed dat zowel gedwongen als vrijwillig verkocht wordt.
Om direct naar de contactpagina van Nationalevastgoedveiling te gaan klikt u hier.
Wat zijn de openingstijden van Nationalevastgoedveiling?
Nationalevastgoedveiling is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Nationalevastgoedveiling is gesloten in het weekend en op de reguliere Nederlandse feestdagen.
Informatie over de openingstijden van veilingen vindt u onder het tabblad 'veilinginformatie' bij de veiling of bij de objectinformatie.
De contactgegevens van Nationalevastgoedveiling vind u hier
Registratie
Hoe kan ik een account aanmaken?U klikt hiervoor op de knop Registreren op de site. Voer uw gegevens in en kies een gebruikersnaam en wachtwoord. Na de registratie ontvangt u een e-mail op het opgegeven e-mailadres om de registratie te valideren. Vervolgens kunt u, door op de knop 'inloggen' te drukken, inloggen met de door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.
In onderstaande video is uitgelegd hoe u een account kunt aanmaken en zicht kunt legaliseren. Waarvoor dient een registratieverklaring?
Om te kunnen bieden is een ondertekende registratieverklaring voorzien van een gelegaliseerde handtekening vereist.
Deze registratieverklaring koppelt uw Nationalevastgoedveiling account aan uw identiteit / uw organisatie. Biedingen die onder uw account worden uitgebracht, worden toegeschreven aan de persoon/organisatie die vermeld is in uw registratieverklaring. Zorgt u dan ook dat de personalia overeenkomen met hetgeen uit uw identificatiebewijs blijkt.
Wat is legaliseren?
Voor deelname aan de veiling dient een registratieverklaring ondertekend te worden in het bijzijn van een notaris (legaliseren).
Houdt u er rekening mee dat u voorafgaand aan de legalisatie reeds geregistreerd moet zijn.
Klik hier om direct naar de veilinguitleg in het biedprotocol te gaan. Hoe kan ik deelnemen aan een veiling?
Na de bovengenoemde registratie en legalisatie kan iedereen deelnemen aan de veilingen die worden georganiseerd op het platform van Nationalevastgoedveiling.nl.
Klik hier voor meer informatie over de registratie en het veilingproces.
Objecten zoeken
Hoe vind ik een object terug op de website?De makkelijkste manier om een object terug te vinden is door 'Objecten zoeken' te gebruiken. Typ in het tekstveld bovenaan de pagina het objectnummer (bijv. '123-1') of een zoekwoord in (bijv. 'dorpstraat'). Klik vervolgens op 'zoeken' naast het tekstveld of drukt op enter.
U kunt ook via de categorieën zoeken op soort vastgoed en plaats. Zie hiervoor de categorieën rechtsboven op de homepage.
Hoe kan ik meer halen uit de zoekfunctie?
Naast het direct invoeren van de naam van het object dat u zoekt, zijn er in de zoekfunctie nog een aantal extra opties.
Jokers (*)
Maak gebruik van het joker teken (notatie: *) als het niet uit maakt wat er op deze plaats in de zoekterm voorkomt.Voorbeeld: U zoekt naar 'singel*'. U krijgt dan alle resultaten te zien waar in 'singel' voorkomt, zoals ook 'Singelstraat', 'Buitensingel' en 'Oversingelseweg'.
Wild cards (?)
Maak gebruik van een wild card als u één teken niet zeker weet.
Uitsluitingen (-)
Maak gebruik van uitsluitingen als u resultaten wilt weren uit uw zoekresultaten.
Termen
Wat wordt bedoeld met 'inzet', 'opbod' en 'opbieden'?De kavels worden vaak gedurende een kwartier per opbod aangeboden. Start- en sluitmoment van het opbodproces staat vermeld bij het te veilen object. Het uiteindelijk te betalen bedrag is het hoogste bod plus verkoopkosten /veilingkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW.
Indien een kavel ook wordt afgeslagen staat er ook de informatie met betrekking tot de inzetpremie vermeld. Dit bedrag wordt, wanneer van toepassing, uitgeloofd aan de hoogste bieder bij opbod. Wat wordt bedoeld met 'afslag' en 'afmijnen'?
Tijdens de afslag zakt in enkele minuten tijd de teller naar nul. Degene die dan op ‘mijn’ drukt is de koper, en wel voor het hoogste bod (het opbodbedrag) vermeerderd met het afmijnbedrag (het bedrag waar de teller op stond toen koper op ‘mijn’ drukte) plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW. Wanneer er tijdens de afslag niet wordt gemijnd, is de hoogste bieder in het opbodtraject de koper.
In onderstaande video kunt u zien hoe de afslag in zijn werk gaat. Wat is de inzetpremie?
De hoogste bieder bij de inzet (de inzetter) ontvangt een inzetpremie (vaak van 1%) van het door hem/haar hoogst geboden bedrag.
De inzetpremie, ook wel plokgeld genoemd, werd vroeger gewoonlijk betaald door de verkoper, maar komt sinds de komst van de AVVI 2013 en de AVVI 2015 in vrijwel alle gevallen ten laste van de koper. Daarmee worden de kosten voor een koper dus hoger. Raadpleeg daarvoor de van toepassing zijnde Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Veilingvoorwaarden van het object. Daarin moet staan wie de inzetpremie moet betalen. De notaris keert de inzetpremie uit zodra deze kan worden voldaan uit de bij de notaris gestorte gelden. Als de inzetter uiteindelijk koper wordt, zal er vrijwel nooit inzetpremie worden uitbetaald, omdat de koper zowel de premie ontvangt als moet betalen. Alleen in het geval de executant de inzetpremie betaalt (1% inzetpremie ten laste van opdrachtgever), wordt hij in dat geval met de koopsom verrekend.
Wat is een combinatiekavel?
Een combinatiekavel is een verzameling van diverse kavels. Eerst zal er op de afzonderlijke kavels geboden worden en vervolgens op het combinatiekavel. Na afloop heeft de verkoper de keus om de combinatie of de afzonderlijke kavels te gunnen.
Wat zijn veilingkosten?
De post veilingkosten is een vast bedrag of percentage over het uitgebrachte bod. Deze kosten worden (vaak automatisch) opgeteld bij het hoogste bod. Dit kunt u bij de betreffende veiling terugvinden op de veilinginformatiepagina.
Hoe hoog is de overdrachtsbelasting?
Als u in Nederland onroerend goed koopt, betaalt u in de regel overdrachtsbelasting.
De overdrachtsbelasting voor woningen is 2%. Voor andere onroerende zaken, zoals kantoren en bedrijfspanden, geldt een tarief van 6%.
Indien u een object koopt met zowel een bedrijfsgedeelte als woongedeelte wordt de overdrachtsbelasting naar verhouding verdeeld.
Voorbeeld: U betaalt over het percentage van het bedrijfsgedeelte (bijvoorbeeld 70%) 6% overdrachtsbelasting en over het percentage van het woongedeelte (30%) 2% overdrachtsbelasting.
Wat is een executieveiling?
Bij een executieveiling wordt geveild in opdracht van een schuldeiser. Als iemand zijn schulden niet betaald, heeft de schuldeiser de mogelijkheid zijn vordering te verhalen op de bezittingen van de schuldenaar. Daarvoor is nodig dat de schuldeiser over een executoriale titel beschikt. Dat kan een veroordelend vonnis van de rechter zijn, maar ook een notariële akte waaruit blijkt van de betalingsverplichting (grosse). Als de schuldeiser over zo'n titel beschikt, vangt de executie in de regel aan door beslaglegging, waarna de veiling van de in beslag genomen zaken wordt georganiseerd. Beslaglegging is niet nodig als de schuldeiser tot zekerheid van zijn vordering hypotheek heeft op de onroerende zaak (dat kan een pand zijn van de schuldenaar, maar ook een pand van een andere eigenaar). De hypotheekhouder is zonder meer bevoegd tot verkoop over te gaan van de verhypothekeerde onroerende zaken, zelfs zonder rechterlijk vonnis en zonder grosse. Voorwaarde is wel, dat de schuldenaar in verzuim is. Zolang de schuldenaar zijn verplichtingen nakomt (rente en aflossing tijdig voldoet) kan de hypotheekhouder uiteraard niet tot verkoop overgaan. Een executieveiling (Openbare verkoop ex. art. 3:268 BW) wordt soms ook wel een hypotheekveiling genoemd.
Wat is een faillissementsveiling?
Wanneer een schuldenaar niet meer in staat is aan zijn financiele verplichtingen te voldoen, of (bewust) is opgehouden met het betalen van zijn schulden, dan kan door de schuldeisers via een advocaat een faillissement worden aangevraagd. Het aanvragen van een faillissement kan worden gedaan door de schuldenaar zelf, maar ook door de schuldeisers (indien er sprake is van minimaal twee opeisbare vorderingen), Het Openbaar Ministerie (om redenen van openbaar belang) en door de rechtbank (op basis van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen).
Zodra het faillissement is aangevraagd zal de rechtbank een curator en een rechter-commissaris aanstellen. De curator zal optreden in de plaats van de failliet verklaarde, beheert de vereffening van de failliete boedel en behartigt de belangen van de schuldeisers.
In grote lijnen is bij een faillissementsveiling de wijze van verkoop nagenoeg gelijk aan die van een executieveiling. Bij de gegevens van het te veilen pand staat vermeld wat voor een type veiling het betreft.
Het onroerend goed in een faillissementsveiling worden in de regel onder de Algemene Veilingvoorwaarden met Internetbieden voor vrijwillige veilingen 2013 (AVVIVV 2013) geveild.
Wat is een openbare veiling?
Bij een openbare veiling wordt geveild in opdracht van een curator, eigenaar, notaris of eigenaar. Er ligt echter vaak geen beslaglegging aan ten grondslag en heeft vaak een minder gedwongen titel. Dit kan onroerend goed zijn uit een faillissement of nalatenschap, maar ook vrijwillig (door een eigenaar) of in samenspraak tussen de hypotheekhouder en de eigenaar, om een mogelijke executieveiling voor te zijn.
In grote lijnen is bij een openbare veiling, soms ook wel vrijwillige veiling genoemd, de wijze van verkoop gelijk aan die van een executieveiling. Bij de gegevens van het te veilen pand staat vermeld of het een executieveiling of een vrijwillige veiling betreft. Als er op basis van vrijwilligheid wordt geveild worden in de regel de Algemene Veilingvoorwaarden met Internetbieden voor vrijwillige veilingen 2013 (AVVIVV 2013) van toepassing verklaard.
Verkoopproces / Biedprotocol
Klik hier voor een uitleg over het veilingproces en het biedprotocol.Voor de veiling
Kan ik op een andere dag dan de kijkdag de objecten bezichtigen?Dit is niet mogelijk, tenzij anders aangegeven bij de veilinginformatie van het betreffende object. Nationalevastgoedveiling en/of de betrokken veilingnotaris en/of de betrokken makelaar stellen vooraf vast wanneer een kijkdag plaatsvindt. Dit wordt bij de veilinginformatie op de website weer gegeven.
Waar staat de veilingbrochure?
Indien er voor een veiling een directiemakelaar is ingeschakeld verzoeken wij altijd deze makelaar een brochure aan te leveren. Zodra deze brochure is aangeleverd, door de veilingnotaris, publiceren wij deze online. Deze kunt u vervolgens downloaden op de veilinginformatiepagina
Indien er geen directiemakelaar is ingeschakeld zal er over het algemeen geen brochure bij het object worden gepubliceerd.
Kan ik een voorbehoud van financiering maken?
Dit hangt er vanaf of het een executieveiling, faillissementsveiling of openbare betreft.
Executieveiling: Op de executieveiling wordt altijd onvoorwaardelijk gekocht. De voorbehouden die bij een onderhandse koop gebruikelijk zijn, zoals voor het verkrijgen van voldoende financiering of een huisvestingsvergunning, zijn bij veilen niet mogelijk. Zorg dus dat er vooraf voldoende zekerheid bestaat over het krijgen van de benodigde hypotheek en eventuele vergunningen.
Faillissementsveiling: Op de faillissementsveiling wordt vaak onvoorwaardelijk gekocht, zonder voorbehouden die bij een onderhandse koop gebruikelijk zijn, zoals voor het verkrijgen van voldoende financiering of een huisvestingsvergunning. Dit verschilt dan ook per veiling en is terug te vinden in het concept koopcontract.
Openbare veiling: Op een openbare veiling wordt vaak onroerend goed soms onvoorwaardelijk gekocht en soms met voorbehouden die bij een onderhandse koop gebruikelijk zijn, zoals voor het verkrijgen van voldoende financiering of een huisvestingsvergunning. Wat er van toepassing is verschilt per veiling en is terug te vinden in het concept koopcontract.
Hoe kan ik onderhands bieden?
U vindt het onderhandse biedformulier op de veilinginformatie pagina van het betreffende object bij de titel ‘Belangrijke informatie’.
Hier vindt u de datum waarvoor het biedformulier het notariskantoor moet hebben bereikt, alsmede het onderhandse biedformulier zelf. Dit formulier dient u af te drukken, compleet en naar waarheid in te vullen en te ondertekenen. Samen met het identiteitsbewijs van de onderhandse bieder moet dit worden toegestuurd (per email, fax of post) naar de veilingnotaris. Deze zal de ingekomen onderhandse biedingen toesturen naar de executant. Deze zal op haar beurt de biedingen bekijken en reageren richting de veilingnotaris.
De executant is niet gehouden op een bieding in te gaan. Redenen om hier niets mee te kunnen doen kunnen zijn:
- De bieding is te laag
- De ingekomen biedingen liggen dicht bij elkaar
- Er wordt geveild door een beslaglegger. Een dergelijke 'onderhandse' (dat wil zeggen: niet-openbare) verkoop is niet mogelijk bij een beslagveiling.
Om een onderhands bod in de dienen bij de veilingnotaris is het niet noodzakelijk om een account te hebben op Nationalevastgoedveiling.nl. Indien u op de hoogte gehouden wil worden over het meest actuele aanbod en de voortgang van dossiers raden wij dit wel aan.
Waarom gaat de veiling niet door?
Tot vlak voor de veiling kan een object uit de veiling worden teruggetrokken. Het afgelasten van de veiling kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld:
- het object is inmiddels vrijwillig ondershands verkocht;
- er is een regeling getroffen met de executerende schuldeiser;
- er is een verzoek ingediend bij de president van de rechtbank tot onderhandse executieverkoop.
- op laste van de hypotheekhouder of notaris is de veiling uitgesteld. Mogelijk komt deze op een later moment terug in de veilingkalender;.
Wat is een onderhandse bieding?
In geval van een veiling door een hypotheekhouder ('executieveiling krachtens artikel 3:268 BW') bestaat de mogelijkheid tot 14 dagen voor de inzetveiling een schriftelijk bod uit te brengen. Dit schriftelijke bod moet worden gedaan aan de notaris, die de veiling in behandeling heeft en moet onvoorwaardelijk zijn. Voorbehouden in de trant van "mits de bank bereid is tot financiering" of "mits ik mijn eigen object voor een bepaalde datum voor minimaal prijs ‘X’ kan verkopen" zijn derhalve niet toegestaan.
Indien de hypotheekhouder of de eigenaar van het geëxecuteerde onderpand dat wenst kan met één van de bieders een koopovereenkomst worden gesloten die vervolgens ter goedkeuring moet worden voorgelegd aan de rechtbank. Door het indienen van de overeenkomst zal de veiling worden opgeschort. Indien de rechtbank instemt met de koopovereenkomst, komt de koop tot stand en zal de veiling worden geannuleerd.
Een dergelijke 'onderhandse' (dat wil zeggen: niet-openbare) verkoop is niet mogelijk bij een beslagveiling.
Waar kan ik mij laten legaliseren?
Voor deelname aan de veiling dient u een registratieverklaring te ondertekenen in het bijzijn van een notaris (legaliseren). Door middel van deze registratieverklaring wordt uw account gekoppeld aan de persoon of organisatie die vermeld wordt op het registratieformulier. Biedingen die u uitbrengt met uw account, worden uitgebracht namens de partij die vermeld is in de registratieverklaring. U hoeft slechts eenmalig uw handtekening op uw registratieverklaring te laten legaliseren.
Elke notaris in Nederland kan een legalisatie uitvoeren, en het is slechts een paar minuten werk.
Tijdens de veiling
Is er een veilingzaal?Met ingang van de nieuwe wetgeving voor executieveilingen (per 1 januari 2015) is het hebben van een veilingzaal niet meer verplicht, tenzij deze veiling onder het oude executierecht is aangezegd. Voor de veilingen welke worden gehouden onder het nieuwe executierecht (AVVI2015) zal er in de regel geen veilingzaal worden ingericht.
Mocht dit wel zo zijn dan zullen er in de veilingzaal computers gereed staan waarop bieders online kunnen meebieden. Of er de mogelijkheid is om in de veilingzaal mee te bieden verschilt dan ook per veiling en is terug te vinden op de veilinginformatiepagina van de betreffende veiling.
Hoe kan ik bieden?
Om te kunnen bieden dient u zich eenmalig te registreren. Nadat u ingelogd bent en de veiling open is, gaat u naar het object waarop u wilt bieden. Onderaan deze pagina staat een box waarin u het bedrag dat u wilt bieden kunt invoeren. Zodra u op 'bekijk uw bod' klikt, rekent de computer uw bod door. U ziet nu uw bieding vermeerderd met de veilingkosten. (Let op! Deze kosten bevatten niet de inzetpremie en verschuldigde belastingen!) Vervolgens kunt u uw bod accorderen. Pas na uw akkoord hebt u de bieding geplaatst.
Let op! Het bieden is niet vrijblijvend. Een eenmaal geplaatst bod is bindend en bij gunning dient u het object af te nemen voor het door u geplaatste bod (vermeerderd met de bijkomende kosten).
In onderstaande video wordt uitgelegd hoe u kunt bieden. Kan ik bieden per e-mail?
U kunt niet per e-mail bieden. U kunt bieden via de website www.Nationalevastgoedveiling.nl. U kunt de website een account aanmaken. Om te kunnen bieden is een ondertekende registratieverklaring voorzien van gelegaliseerde handtekening vereist.
Kan ik lager bieden dan het openingsbod?
Het is niet mogelijk om tijdens de inzetfase onder het openingsbod te bieden. Indien het een veiling met inzet en afslag betreft volgt na de inzet de afslag. Tijdens de afslag wordt de hoogste inzet opgeteld bij het afslagbedrag.
Wanneer er niet is ingezet is het inzetbedrag € 0,-. Het bedrag van de afslag start altijd op een hoog bedrag en telt daarna af richting € 0,-. Het is in dit geval dan wel mogelijk om af te slaan op een lager bedrag dan het gevraagde openingsbod.
Let op! Dit kan dus alleen tijdens de afslagfase indien er niet is ingezet in de opbodfase.
Kan ik mijn bod ongedaan maken?
Het is niet mogelijk uw bod ongedaan te maken. Een eenmaal geplaatst bod is bindend. Voordat het bod definitief wordt geplaatst, ziet u een controlescherm, waarin u uw bod moet accorderen. In de afslagfase is uw bod definitief zodra u als eerste op de knop 'Mijn' heeft gedrukt.
Wat is een autobod en wat is een statisch bod?
Er kan op twee manieren worden geboden tijdens de inzetfase:
Statisch bod: Een statisch bod is een bod waarbij de bieder een bod overbiedt met het minimaal aangegeven hoger bod. U dient dan zelf het verdere biedverloop van het object te volgen.
Autobod: Als u een autobod uitbrengt voert u een maximum bod in. Het systeem houdt het verdere verloop van de biedingen bij en biedt, indien nodig, direct over een ander bod heen tot aan het door u opgegeven maximum, met inachtneming van de minimum biedstappen. Pas als een andere bieder een hoger bod doet dan uw autobod, bent u niet meer de hoogste bieder. Een autobod kan alleen in de inzetfase.
Door middel van een autobod kan niet gemijnd worden. Indien u wilt mijnen, dient u in de afslagfase altijd zelf op de knop 'Mijn' te drukken.
Kan ik mijn geplaatste autobod verhogen tijdens het biedproces?
Dit is niet mogelijk zonder verdere gevolgen. U gaat dan namelijk uzelf overbieden.
Het systeem gaat direct naar het hoogste bod van uw eerder geplaatste autobod.
Wat houdt de afslagfase precies in?
Tijdens de afslag zakt in enkele minuten tijd de teller naar nul. Degene die dan op ‘mijn’ drukt is de koper, en wel voor het hoogste bod (het opbodbedrag) vermeerderd met het afmijnbedrag (het bedrag waar de teller op stond toen koper op ‘mijn’ drukte) plus verkoopkosten, overdrachtsbelasting en/of BTW. Wanneer er tijdens de afslag niet wordt gemijnd, is de hoogste bieder in het opbodtraject de koper. Waarom kan ik de afslagfase niet zien?
De inzetfase is zichtbaar voor iedere gebruiker. De afslagfase wordt echter enkel weergegeven aan gebruikers welke de rechten hebben om te kunnen meebieden (de registratieverklaring hebben laten legaliseren). Indien u de afslagfase ook ‘live’ wilt volgen dient u uw registratieverklaring te laten legaliseren.
Na de veiling
Gunning door opdrachtgeverBij de objectgegevens ziet u of er na het sluiten van de veiling een gunning van het object plaatsvindt door de opdrachtgever. Een opdrachtgever is vrij te besluiten een object niet te gunnen voor de geboden prijs.
Wanneer heb ik recht op de inzetpremie?
De hoogste bieder bij de inzet (de inzetter) ontvangt een inzetpremie (vaak van 1%) van het door hem/haar hoogst geboden bedrag, indien er door een andere partij wordt afgeslagen. Wanneer het object wordt gegund heeft u (indien dit in de veilingvoorwaarden staat) recht op de inzetpremie. De inzetpremie wordt in de regel binnen 6 weken na betaling door de koper aan de hoogste inzetter overgemaakt.
Wat zijn de betalingstermijnen?
De betalingstermijnen verschillen per veiling. In de regel moet een waarborgsom en/of verschuldigde overdrachtsbelasting enkele dagen (vaak drie) na gunning worden betaald. De gehele koopsom moet binnen enkele weken worden overgemaakt, conform hetgeen er in de bijzondere veilingvoorwaarden staat.
De exacte betalingstermijnen kunt u terugvinden in artikel 11 van de bijzondere veilingvoorwaarden en soms ook in het kostenoverzicht van de veiling.
Uw account
Kan ik mijn adres wijzigen?U kunt een adreswijziging zelf doorgeven via de website. Als u ingelogd bent, gaat u naar 'uw instellingen' en vervolgens naar 'uw gegevens'. Hier kunt u de wijzigingen doorvoeren.
Kan ik mij afmelden voor de nieuwsbrief?
Wanneer u zich wilt afmelden, kunt u dit doen via de website. Als u ingelogd bent, gaat u naar 'uw instellingen' en vervolgens naar 'nieuwsbrief'. Hier kunt u zich afmelden door de vinkjes uit te zetten.
Wachtwoord vergeten
Wanneer u uw wachtwoord vergeten bent, kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen via de website. Ga naar de optie 'inloggen' en vervolgens naar 'wachtwoord vergeten?' Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.
Gebruikersnaam vergeten
Wanneer u uw gebruikersnaam vergeten bent, kunt u een nieuwe gebruikersnaam aanvragen via de website. Ga naar de optie 'inloggen' en vervolgens naar 'Gebruikersnaam vergeten?' Klik hier om uw gebruikersnaam op te vragen.
Kan ik mijn account verwijderen?
U kunt uw account niet zelf verwijderen, wel kunt u aangeven geen nieuwsbrieven meer te willen ontvangen. Mocht u toch aanvullende stappen willen nemen om uw account inactief te maken kunt u contact opnemen met Nationalevastgoedveiling.
De contactgegevens van Nationalevastgoedveiling vind u hier.
Met regelmaat vullen wij onze FAQ aan om onze service en dienstverlening zo actueel mogelijk te houden.
Staat uw vraag hier onverhoopt niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze pagina ‘Biedprotocol' .